2008-10-31

Dedicated Reader

What Kind of Reader Are You?
Your Result: Dedicated Reader
 

You are always trying to find the time to get back to your book. You are convinced that the world would be a much better place if only everyone read more.

Obsessive-Compulsive Bookworm
 
Literate Good Citizen
 
Book Snob
 
Fad Reader
 
Non-Reader
 
What Kind of Reader Are You?
Quiz Created on GoToQuiz

Hittade quizen hos Bokhora. Och lite sant är det allt, visst vore väl världen en bättre plats att leva på om alla läste lite mera...? Jag är i alla fall övertygad om att människor skulle ha lite mer överseende med varandras fel och brister, och samtidigt bli mindre inskränkta och rädda för allt som är nytt och okänt...


2008-10-29

Svar på kollegans inlägg

För några dagar sedan såg jag ett inlägg på kollegans blogg som jag ville svara på här på min egen. Och jodå, jag visste att det fanns någonstans! Fotot som visar att även jag började läsa i tidig ålder, och gärna ville dela med mig av upplevelserna...

Jag och Ruff i värsta läsartagen

(Fast katter har jag aldrig haft mycket till övers för. Otäcka djur, lite parapsykologiska, liksom. Scary.)


2008-10-28

"Darkside" av Tom Becker

Darkside av Tom Becker

Jag nämnde tidigare att jag börjat läsa Darkside. Som med så många andra böcker är det ett boktips jag fått från Bokhororna - har du inte kollat in deras blogg än, så gör det! Darkside är en skräckis, klassad som ungdomsbok, och den har allt man kan begära av en riktigt skön rysare.


Under en skolutflykt försvinner en tonårig pojke mitt i folkvimlet i London. Ingen ser honom försvinna, han går bara upp i rök. På annat håll strövar Jonathan Starling omkring på Londons gator när han upptäcker att han är förföljd. En mystisk kvinna med en sövande parfym och en jättelik man följer varje steg han tar. Vilka är de? Vad vill de? Vill de verkligen kidnappa Jonathan, och i så fall, varför? Jonathans pappa har precis blivit sjuk och intagen på psyket igen, och Jonathan tvingas nu fly för sitt liv. Det enda han vet är att han måste ta reda på sanningen. Sanningen om sin pappas sjukdom, och sanningen om den plats hans pappa kallar för Darkside.


Och mot alla odds hittar Jonathan till Darkside - en obeskrivlig plats där människorna är onda, dit ljuset aldrig når, och dina värsta mardrömmar blir till verklighet.


Darkside är en spännande och inte så lite kuslig berättelse om en värld så annorlunda den vi är vana. Här finns varulvar, onskefulla människor och vanliga dödliga, och - värst av allt - Darkside finns precis mitt i bland oss, om vi bara väljer att se. En riktigt bra skräckis för lite äldre barn.2008-10-27

Land i sikte!

Hoppsan! Så har genast ett helt gäng med dagar bara susat förbi! Var tar de vägen, och framför allt; hur kan de gå så hiskeligt fort? I torsdags fick jag hämta hem P, som är färdig i Härnösand för den här gången. Skönt att få hem honom, samtidigt som det kändes lite vemodigt när jag lämnade Stugan på torsdag morgon. Tre nätter är liksom inte nog.

Men innan jag for från jobbet på torsdagen hade vi besök av Kapten Molly och hennes Styrman Jack. Det är två tokduktiga skådespelare som är anlitade av Musik i Västernorrland för en av sina barnföreställningar, "Land i sikte". Tjejen i duon har vi haft på besök på Parkbiblioteket förut, och hon är rent fantastisk med barnen, och det här var en riktigt rolig och spännande berättelse. Vi fick följa med på en segeltur som besättning på Kapten Mollys skepp, där Styrman Jack berättade historier från världens alla hörn och till slut kom vi fram till Ormön och kunde gräva efter skatten. Alla barn var med ordentligt, och även vi vuxna (?) uppskattade föreställningen mycket!

Styman Jack och Kapten MollyHär dansar vi elefantdansen...... och här gräver vi efter skatten

Och slutligen fick vi då upp kistan som triumferande bars fram till Kapten Molly! Vad kistan innehöll?

Till slut fick vi upp kistan och kunde med hjälp av Styrman Jack bära fram den till Kapten Molly

Pirattatueringar! Och alla fick en!!

Pirattatuering...

(Tyvärr är bilden tagen med mobilen.)


2008-10-22

"Livet på en kylskåpsdörr" av Alice Kuipers

Livet på en kylskåpsdörr

Clarie och hennes mamma träffas väldigt lite; Clarie har sitt liv med skola, pojkvän och barnvaktsjobb, och mamma, som är läkare, jobbar nästan jämt. De pratar i stort sett bara med varandra genom små post it-lappar som de skriver och sätter på kylskåpsdörren. Och det är just i form av sådana små, korta, meddelanden som hela boken är skriven.

Genom boken får läsaren möta Clarie och hennes mamma i alla vardagens problem, lapparna rymmer alla slags meddelande från "Var är min månadspeng?" och "Städa rummet!" till "Glöm inte att köpa mjölk!!!"

Ända tills Claires mamma hittar en knöl i bröstet. Då tar livet en oanad vändning för dem båda och lapparna börjar istället handla om sjukhusbesök, behandlingar och framför allt om hur de båda mår. Och om den kärlek som finns mellan mor och dotter, men som inte alltid kommer till uttryck i vardagens stress och press.

"Livet på en kylskåpsdörr" är en annorlunda, fin liten bok. Annorlunda på så sätt att det faktiskt är de små meddelandena vi läser, ett på varje sida, vilket gör att boken inte innehåller så mycket text. Innehåll, det är det däremot mycket av. Fin är boken på så sätt att den visar att ett beteende går att förändra, att vi kan omprioritera våra måsten i livet. Och så gör de post it-gula sidorna sitt till för läsupplevelsen! För att se en riktigt snygg och rolig presentation av boken, gå till Nittonde stolen!


Och när jag ändå är igång, vill du ha boktips så är det bara att surfa in på Parkbibliotekets webbsida, där jag och (framför allt) den norska kollegan tipsar om böcker varje vecka. Nä, det är inget skämt, de HAR bibliotek i Norge... :)


2008-10-21

Sista natten i Stugan?

Aah, jag har lite svårt att ge upp Stugan så här på höstkanten! P är nu på sista veckan i Härnösand, och då slog jag till. I går skyndade jag mig hem, uträttade lite ärenden (lämnade in mp3-spelaren till lagning, t.ex.) och sedan kastade jag mig i bilen och körde upp till Stugan. Trots att jag skyndade mig allt jag kunde var det ändå kolsvart när jag kom dit, men det ordnade jag snabbt. På med lampor och luftvärmefläkten. Sedan ut med ficklampa och skruva igång vattnet. Allt gick som ett hejsan, och innan åtta hade jag diskat bort en del småkrafs som hör till utelivet, en planteringsspade, sekatör, namnskyltar till potatisarna, och liknande. Färdig med det jag hade tänkt mig göra nojsade jag ner mig i soffan med en filt, TV:n på på svag volym och Darkside i knät.

Då! (Eller Plötsligt!) Ljuset blinkar till, och TV:n och luftvärmefläkten dör. Lamporna fortsatte dock lysa, även om det var så svagt att de mera bara glödde. Hm. Traskade in i sovrummet med ficklampan, lyste på propptavlan och konstaterade att en säkring gått. En bit kaka, tänkte jag, skruvade ur den och i med en ny, och vips - ingen skillnad...? Däremot fräste det lite i den nya säkringen. Dåligt tecken. Ringde P (det är han som står för de tekniska kunskaperna i vårt hem), men han svarade inte. Hur göra då? Jag är livrädd allt som har med el att göra! Jag ser scenariot framför mig: en felkoppling, eller fel på en säkring, det blixtrar till, och Stugan har brunnit ner på mindre än en och en halv minut. Seriöst! Det kan hända!

Då kom jag att tänka på kollegan! Hennes man är ju elektriker! Ringde och fick höra att jag borde gå ut och kolla på huvudtavlan på stolpen ute, eftersom det mest troligt var en säkring där som gått. OK. På med stövlar, regnjacka (klart att det hade börjat regna!) och med ficklampan i handen letade jag mig dit. Jajamen! En av säkringarna hade gått. Konstaterade att jag faktiskt hade säkringar i utbyte, och skruvade dit en ny. Och... ingen skillnad.

Det var då väl ... !! Lagomt morrig och på väg att ge upp och fara hem ringde jag P, som den här gången svarade. När han lyssnat på mig en lång stund sa han: "Och du bytte säkringen där ute?" "Ja", svarde jag. "Bara den?" "Ja", svarade jag igen. "Knövelmaja! Man ska ALLTID byta alla, då vet du att det är OK där ute!" Alltså. På med stövlar, regnjacka och med ficklampan i handen igen, ut för att byta alla tre säkringarna, och - eureka! - ljuset återvände!

Sedan var det bara nojsningen kvar. Och skönt var det . Det är egentligen ingen större skillnad, sitta hemma i lägenheten och titta på TV eller läsa en bok, eller sitta i Stugan och göra detsamma, men det är avslappnande lika fullt. Fast lite snopet var det i morse, när jag trodde att jag skulle få tassa omkring i det grå gryningsljuset, dricka kaffe vid ett stearinljus och blicka ner mot sjön som sakta skulle ta form i den smygande gryningen. Pyttsan. Kolsvart, det är vad det var. Tappar jag så fullständigt kontakten med det naturliga ljuset när jag är i den alltid upplysta stan, att jag faktiskt inte vet att det är så mörkt på morgonen? Tyvärr, det verkar så.

Klockan kvar över sex var det så här mörkt ute... Tittar du noga ser du fågelholken på en av tallarna.När jag for strax efter klockan sju var det lite ljusare, men faktiskt inte lika ljust som det ser ut på fotot.Men månen tittade fram och sa hej!Och det är inte bara för själen och den naturliga dygnsklockan det är skönt att komma bort från stan. När jag under morgonfikat bläddrade genom mina feeds, såg jag att kvarterskiosken mitt i stan blivit rånad. Det känns helt barockt! Ö-vik är liksom inte en sån stad där sådant händer. Och särskilt inte så nära mitt hem.

Jag är faktiskt bara hemma och vänder just nu, sedan ska jag tillbaka till Stugan igen. Sover där i alla fall till imorgon, sedan får vi se hur det blir med resten. Men på tisdagar går jag en kvällskurs i mindfulness, och i väntan på den gick jag hem en sväng och åt middag. Men nu bär det snart iväg!

Fast först ska jag handla också. Köpa mera säkringar, bland annat...


2008-10-19

Höst i Stugan

Höstigt med kala träd ner emot stranden

Har varit upp en sväng till Stugan i dag; plockat in den absolut sista spaden, kollat att allt är OK i växthuset inför nästa säsong och bara tittat runt lite. Jag plockade även in pumpen för sjövattnet idag, för nu är alla krukor och hinkar urdiskade. Det är skönt att vänta med det så länge som möjligt, eftersom det blir lite bökigare när man inte har vatten utomhus. Så nu är det höstat och klart ute. Vattnet inne ska jag ta nästa helg, hade jag tänkt. I odlingslådorna är det ganska tomt, men kryddorna får vissna ner av sig själva. Jag har delat och flyttat gräslöken, så nu är det tre små tuvor som bor på andra sidan odlingslådan. Bakom citronmelissen finns både lavendel och timjan (fast jag tror inte att någon av dem klarar vintern), och längst bort syns kungsmyntan, som har tagit sig otroligt fint i sommar. Kul!

Växthuset väntar på nästa sommarVäxthuset väntar på nästa sommar

Odlingslådorna är tommaGräslök längst fram, sedan citronmeliss och lite annat, och så kungsmynta längst bort

Har även varit och gått den traditionsenliga helgrundan runt Höglandsjön i helgen. Vanligtvis brukar jag ta en sväng på lördag och en på söndag, men nu blev det bara en kortis idag, eftersom förmiddagen spenderades i Stugan. Men så här fint är det att gå runt Höglandssjön, det är en riktig energikick att traska runt där. Att dessutom alla är glada och hejar på varandra hela tiden, gör ju inte saken sämre.

En vacker höstdag längs gångstigen runt Höglandsjön


2008-10-16

Fy bubblans vad jag är trött

P är inne på sin andra vecka i Härnösand, och helt traditionsenligt kommer jag då aldrig i säng. Jag hittar på tusen och en anledning till att vara uppe en stund till (i förrgår var det hockey och så städade jag sovrummet, och igår städade jag badrummet jättenoga och skruvade ihop en CD-hylla), och sen vaknar jag trött som jag vet inte vad och får skynda iväg till jobbet. Och jag vet inte riktigt hur jag tänkte igår kväll, för när klockan var halv tio började jag titta på ett program jag spelade in i lördags. SVT brukar ju ha temalördagar, och i lördags var det vampyrer som var temat. Japp. Inte sov jag då före midnatt i alla fall. Och för att göra det ännu svårare att somna, så har min mp3-spelare gått sönder - igen! Den här är nästan ny, jag köpte den när den förra pajade under första semesterdagen i somras. Annars brukar jag kunna lyssna mig till sömns i alla fall, stämman från en lagomt seg Håkan Nesser kan ju få vem som helst att däcka...

Tur då att det är himla kul att jobba, så det inte känns som ytterligare sten på börda! Den här veckan har jag haft ett bokprat om engelska böcker, två sagostunder och idag en databaslektion, så det är i alla fall ingen risk att jag somnar på jobbet, inte!

Men nu blir det inte mer i kväll, hockey börjar snart. Och så hade jag tänkt dammsuga och torka golv i köket och hallen... Men på lördag, då ska jag ha sovmorgon!


2008-10-14

Japanska spökhistorier

KwaidanHar läst en lite udda, men väldigt givande liten bok. "Kwaidan : japanska spökhistorier" av Lafcadio Hearn. Hittade boken på Bokhora tidigt i somras, och tyckte det lät kul.

Hearn var något av en udda figur, som (enligt det mycket informativa förordet) kuskade världen runt på jakt efter udda berättelser innan han slutligen hamnade i Japan. Där fann han sig tillrätta och skrev flera böcker och reportage om landet och dess folk och seder, och bland det sista han skrev återfanns "Kwaidan". Kwaidan översätts till "japanska spökhistorier", men det är inte riktigt spökhistorier som vi tänker oss dem, med mörka skuggor och rasslande kejdor, utan lite mer ... ja, jag hittar inget bättre ord än exotiska som beskrivning på dessa berättelser.

Och det är klart de är exotiska för mig. De är ju japanska. Men bland historierna finns t.ex. den om ett körsbärsträd som blommar bara en endaste dag, och det innan snön försvunnit varje vår. Där finns också historien om kvinnan som gav sin bronsspegel till tillverkningen av en klocka, men sedan ångrade hon sig. Det i sin tur innebar när klockan skulle göras efter kvinnans död, gick det inte att smälta ner hennes spegel och blanda den med den övriga metallen. Förstår du? Det är inte riktiga skräckisar, men otäcka och lite kymiga berättelser ändå, eftersom det är något övernaturligt med i dem.

Bra var de i alla fall, och "Kwaidan" är absolut ett lästips, även om den tog lite tid att läsa. Men det var mera för att jag bara ville ta en berättelse i taget och smälta den innan jag tog nästa. Och berättelserna är inte särskilt långa, några var bara ett par sidor långa, andra upp till 10 sidor.


2008-10-09

Författarbesök av Bo R Holmberg

Förra veckan hade vi författarbesök på Parkbiblioteket. Författaren i fråga var Bo R Holmberg, en Ö-viksförfattare med drygt 40 boktitlar i bagaget. Sammanlagt 180 gymnasieelever fick fördelat på fyra tillfällen träffa honom och höra honom berätta om sitt skrivande i allmänhet och om Örnsköldsviks historia i synnerhet. Både jag och kollegan tyckte han var riktigt bra att lyssna till, och han fick med ungdomarna på ett väldigt bra sätt.

 

En av lärarna har i efterhand låtit eleverna skriva av sig sina reflektioner och funderingar, och jag hade förmånen att få läsa dem nu i veckan. Det var många som tyckte att det var bra, flera tog upp små exempel på historiska handlingar som han nämnde, och en tjej tyckte till och med att han höll på alldeles för kort stund! Sånt är roligt att läsa.

 

Att det skulle bli just Bo var ett förslag från lärarna själva, och de har verkligen varit med på tåget! Jag har lånat in böcker på löpande band, och alla grupper som kom och lyssnade hade läst något av honom i förväg. En hel del av eleverna hade också läst något tidigare, på högstadiet eller mellanstadiet, så de hade ganska bra koll på honom, måste jag säga. En av böckerna som han berättade en del om fastnade jag lite extra för, så den har jag läst i veckan. Den heter "Tjuvens dotter" och bygger på en verklig händelse i Örnsköldsviks kommuns historia.

 Tjuvens dotterI mitten av 1700-talet avrättades en kvinna som kallades Tjuv-Bäta på gränsen mellan Anundsjö och Sidensjö. Hon dömdes för tredje resans stöld, och eftersom stöldbeloppet var högt dömdes hon till döden.

Bo R Holmberg har tagit tag i den här historien, döpt om tjuverskan till Anna och skrivit en spännande och levande bok om både hennes liv och om hur det var att leva på 1700-talet i norrländska Ångermanland.

Huvudpersonen är Annas dotter Kerstin, 15 år, som hela tiden får leva med skammen att ha en mor som stjäl. Samtidigt som hon försöker tjäna pengar så att hennes mor inte ska behöva stjäla försöker hon också hålla koll på modern så att hon inte ska ge sig ut på stöldräder igen.

Dessutom har hon ju träffat Erik, en pojke så annorlunda de drängpojkar hon känner, med ljusa ögon och en värme hon tidigare inte känt.Även om "Tjuvens dotter" är skriven för ungdomar passar den lika bra för vuxna att läsa, och de verkliga händelser som ligger till grund för den gör den absolut läsvärd för alla som vill veta mer om hur det var att leva i det lite kärva, norrländska samhället på 1700-talet. Andra tips om man vill läsa något av Bo R Holmberg är hans deckarsvit som inleds med "Liemannen", en ruggigt bra historisk deckare, som Bo fick ta emot tidningen Jurys pris Flintyxan för.

Eddie Bolander och jagÄven en av hans ungdomsromaner, "Eddie Bolander och jag", har fått pris, i det fallet Augustpriset för bästa ungdomsroman. Det är en så kallad serieroman, och i början av nästa år kommer ännu en serieroman av Bo R, den ser jag fram emot.

Förresten! Jag fick en bok av honom som tack för de två dagarna. Och då fick jag Eddie Bolander, signerad och allt!

Eddie Bolander - signerad

Kampen om tronen av Niklas KrogDen trängs numera i bokhyllan tillsammans med "Kampen om tronen", som jag fick av Niklas Krog ifjol. (Som för övrigt har skrivit en riktigt bra idrottsbok som kom ut nu i höst. Återkommer om den...

Kampen om tronen - signerad


2008-10-07

Lite skryt...

Vill få skryta lite. Jenny, ordinarie på "min" tjänst, var och hälsade på oss på Parkbiblioteket och Parkskolan idag. Hon är otroligt omtyckt på skolan, och med tanke på det är jag jätteglad över det fina sätt som all personal visade mot mig när jag började ifjol. En av de äldre lärarna, som använder biblioteket väldigt mycket, var in en sväng på eftermiddagen och surrade en stund. Hon tyckte det var kul att träffa Jenny igen, och så sa hon ungefär så här: "Det är ju rent fantastiskt att vi, som har varit van Jenny, sedan har fått hit dig, som är precis lika omtyckt av elever och personal som Jenny är. För det vet du väl att du är, Tina?" Då blev jag glad!!!

Lite mera skryt. Jenny har under en låååång tid skrivit boktips som hon lagt upp på Parkbibliotekets webbsida. Nu hjälps hon och jag åt med det, och våra boktips brukar även finnas med i Tidningen 7, ett gratis veckomagasin som kommer till alla privatpersoner och företag i hela Örnsköldsviks kommun. Inför sommaren ville en av reportrarna där att jag skulle lämna in flera boktips till det stora sommarnumret. Han och en av fotograferna kom även till biblioteket och gjorde ett litet minireportage om mig, och det hittar du här. Bläddra fram en sida, så är jag där.


2008-10-06

Jag har köpt en matta!

Jag, vet, jag har fuskat nu! Men jag bara måste få berätta!! Jag och lillasyster skulle fara på IKEA redan förra helgen. Då ställde jag in eftersom P och jag tog en sista helg i Stugan. Istället satsade vi på att fara i helgen som var, men då blev lillasysters sambo (som skulle följa med) sjuk, så det fick skjutas på ytterligare. Och i dag var jag till Härnösand.

P har påbörjat en treveckorsrehab i Härnösand idag, och jag tog ledigt för att skjutsa ner honom och vara med lite den här första dagen. När vi var nästan framme i Härnösand, jag tror att det var efter Älandsbro, kom P på att han glömt "boken", dvs mediaspelaren hemma. Laddaren var med, men själva spelaren (med alla böcker han lagt in för att ha något att syssla med nu när han ligger inne) var alltså kvar hemma. Så vad göra? Jo, jag skjutsade honom till medicinkliniken, släppte av honom - och gasade upp till Ö-vik igen. Hämtade spelaren och for ner till Härnösand och lämnade den. Måttligt road, men vad annat att göra? Jag förstår att han tycker det är tillräckligt trist att ligga inne i tre veckor, och har man inte ens en bok att läsa - ja, tänk själv!

Men jag muttrade en hel del, det ska jag säga. Dels över den tid som jag hade planerat tillbringa med honom vid läkarbesök och liknande, dels över alla utsläpp jag helt i onödan gasade ur bilen. Det enda något försonande var i så fall att jag hann lyssna drygt tre timmar på "Berättelse om herr Roos"... Återkommer om den.

Tillbaka till mattan. Efter att ha lämnat av spelaren och varit en stund i Härnösand (fast jag missade alla introduktionssamtal) tyckte jag mig faktiskt behöva lite roligheter också, så jag for helt sonika vidare till IKEA. Gick bara snabbt igenom varuhuset, det tog faktiskt inte mer än ca två timmar. Och det ska jämföras med min och lillasysters normala genomgångstid på ca 6 timmar. Fick i alla fall syn på en matta... Det är egentligen en julgransmatta, men jag tycker den fungerar lika bra vid min soffa under hela vintern. Titta bara!

Så här brukar det se ut, en grön, lite sommaraktig matta:

Den gröna sommarmattan

Och så här ser den nya mattan ut:

Här är den nya mattan...

Vilken skillnad va!?! Nä, jag skämtar bara, skillnaden kommer här:

...och den lyser!!!

Mattan går att tända!!!!!!!!! (För dig som inte vet - mitt och Ps hem är alla onödiga elgrejors fristad...)Men jag snabbgick ju bara igenom IKEA, så jag längtar precis lika mycket ändå tills jag och lillasyster ska iväg. Måtte det bli snart! Jag skulle ju bland annat ha haft en annan filt också, istället för den gröna som numera alltså är sommarfilten.


2008-10-05

Den som inte tar bort luddet ska dö

Japp. Jag har bokat tvättstugan idag. Och japp, på torktumlaren sitter en handskriven lapp. Där står visserligen inte att den som inte tar bort luddet ska dö, men väl att "Vi är tacksamma för att ni inte använder parfymerade sköljmedel." Frågorna hopar sig genast; Vilkat är "vi" och vilka är "ni"? Konstigt. I ett annat lägenhetshus där jag bodde innan jag flyttade till Ö-vik bokade vi hyresgäster tvättid genom att i en almanacka helt enkelt skriva in namn och mellan vilka klockslag vi ville tvätta. Smidigt och enkelt, behövde jag bara två timmar, bokade jag bara två timmar, liksom jag kunde boka åtta timmar om jag ansåg mig behöva det. Enkelt, smidigt och det behövde aldrig bli något krångel. Jag visste vem som tvättat före mig, och den som tvättade före mig visste vem som kom efter. Vilket betydde att det var enkelt att kommunicera. Ett exempel: Om jag behövde ha min tvätt hängade lite längre kunde jag enkelt se vem som hade nästa tvätttid och bara fråga denne om det var OK. Enkelt. Lättsamt. Personligt.

Men. Inte då. Helt plötsligt står det på almanackan: "Ingrid (påhittat namn), 12-16, HAR RENSAT FILTRET". Vadå? Hur menar hon nu, tänkte jag. Alla rensar väl filtret i torktumlaren efter sig? Efter ytterligare några veckor har två ladies till hakat på trenden med att skriva upp att de rensat filtret, och helt plötsligt förstår jag. Det är Linda (också påhittat), som är relativt nyinflyttad, som inte rensar filtret. Och som en markering skriver dessa tre damer in att de minsann har gjort just detta. Som Linda har fuskat med. Fy, fy, fy.

Hur korkad får man vara?!? (Jag pratade med Linda lite senare, och sedan var det inget mer med det.) Snacka om att slösa både energi och bläck på något som inte är någonting. Istället för att ringa på hos Linda och tala om att det hörde till städningen av tvättstugan att rensa filtret. Korkat.

Den som inte tar bort luddet ska döSå vad vill jag säga med det här? Egentligen bara att jag läst en himla rolig bok, "Den som inte tar bort luddet ska dö", sammanställd av David Batra. Han har under flera års tid samlat på sig konstiga, roliga och udda lappar och nu sammanställt dem till en fin liten titt-bok. Det är inte så fasligt många tvättstugelappar i boken, men det betyder inte att det inte finns både roliga och skrämmande lappar. Eller vad sägs om: "Här kan du inte parkera! Måtte lopporna från tusen kameler hemsöka edert könsorgan!" Snacka om att ha fantasi och göra något kul av det hela!!Efter tvättstugan kommer jag och P att bara slappa. Det är första helgen sedan någon gång i april som vi är hemma hela helgen, och det är faktiskt ganska skönt. Jag var i och för sig till Stugan en sväng i går och tog rätt på det allra sista i växthuset, ett gäng chilisar och några paprikor, och dessutom grävde jag upp de sista potatisarna. Det gick tokbra att ha dem kvar i jorden, jag slog av blasten i mitten av augusti, och sedan dess har de legat där. Praktiskt, eftersom vi varken har matkällare hemma eller jordkällare i Stugan. (Än.)

Tänkte mig dit en sväng i dag också, men efter en förmiddagsprom runt Höglandssjön började det regna när jag satt i bilen på väg hem, och sedan tog det stopp. Blir kanske en liten sväng i morgon istället. Jag ska skjutsa P till Härnösand, han ska på en treveckorsrehab, så jag har tagit ledigt hela dagen för att hänga med dit. Men på vägen hem blir det nog Stugan, som sagt...


2008-10-05

Tinas önskelista

Uppdaterad 2011-04-01

Meditationskudde, rund, typ en sån som finns på Nyttadesign.nu
Espressomugg från Rörstrand, design: Filippa K., t.ex. Spets och Pinstripes, jag har svart, blommönstrad och tunt randig.
Dunsockar, sådana man kan ha när man sover
Elektrisk värmefilt, stoooor
Morgonrock, mjuuuk, inte vit, inte svart, inte frotté. Typ Narvik från Hemtex.
Vantar och pins till iPhone, typ Digits
Väggdekor Wardrobe från Ferm Living
Portabla högtalare till iPhone 4, alternativt med vanlig "hörlursplugg", batteridrivna
Ring från Edblad, Milky Way, stl M PG 4
Spiderpodium (praktisk men jevvligt läskig)

Musik:
Perssons pack - "Svenska hjärtan"

Åsså boklistan...
Bonniers stora bok om stickning (2007)Om mig

Min profilbild

RSS 2.0