2009-08-29

Köket är på plats

Nu har köket kommit på rätt plats! Det blir stort, öppet och helt fantastiskt jättebra! Kylskåpet är rejält, jag konstaterade idag att jag faktiskt skulle kunna stå raklång där inne... För att inte tala om bänkytan! Shit-pommes-frites! Inga problem att dra igång köksprojekt där inte! Att jämföra med här i Stugan - nu imorse bakade jag matmuffins, och det blir ju liiite knökigt när den lediga bänkskivan är sammalagt 50x50 cm... Det går ju det också, men det känns ju enklare med stora ytor och stora skåp.

Nu ser man tydligare hur korridoren mot den privata delen kommer att bliKylen och frysen är stora, liksom skafferiet, köksön och fönstret!Och även åt andra hållet är det bra med ytor och skåp.

Även ytterdörren har kommit på rätt plats nu, och jag tycker helheten med de två små fönstren på sidan blev jättebra! Invändigt är alla skjutdörrar på plats, så nu är det bara dörren in till den lilla toaletten som saknas, men den sätts inte dit förrän plattsättaren varit där och lagt klinker och kakel. Det börjar även bli färdigt runt fönstren, och även där är jag toknöjd! Vi ska ju inte ha några fönsterfoder, utan det blir bara en liten smyg som sticker ut en halv centimeter ungefär.

Ytterdörren med småfönstren på sidanInga foder runt fönstren, utan bara den lilla smyg som finns där redan nu.

Så det går verkligen frammåt! Målaren ska börja jobba nu i veckan som kommer, och så ska vi tala med "grävargubben" igen och höra hur hans tidsplanering ser ut.Annars har veckan varit full av aktiviteter på jobbet. Det känns kul att vara igång på riktigt igen, och att återigen ha biblioteket fullt av ungdomar. Däremot längtar jag tills jag slipper ta bilen på jobbet. Dels för pengarna, dels för miljöaspekten - det är inte utan att jag får en liten klump i magen när jag kommer in i stan och ser hur vi sitter en och en i varje bil som susar fram längs E4:an. Vansinne!

Men den största anledningen till att jag längtar till att slippa ta bilen är det som hände igår morse - jag körde över en katt... Vid korsningen mellan E4:an och Själevad kom en katta farandes i en hiskelig fart ut i vägen och jag hade inte en chans! Kände hur hon hamnade under bilen och såg sen i backspegeln att hon for vidare ner i diket. Stannade så fort jag bara kunde och sprang tillbaka för att se om den levde, men som tur var så var den redan död.

Jaha. Bara att med gråten i halsen ringa polisen - men då var mobilen tom på batteri! F*n! Bara att försöka stoppa en bil och låna en telefon, men det var inte heller så enkelt. Lovar att minst tio bilar bara susade förbi innan en snäll kvinna stannade och lät mig låna sin telefon. Men hur tusan tänker folk - att bara åka förbi när någon står vid sidan av vägen och vinkar efter hjälp? "Egocentrerade stadsborsdjälvar!" tänkte jag mer än en gång. Jag lovar att om jag stått mitt i skogen mellan Strömsnäs och Selsviken hade den första bil som kommit stannat direkt.

Hur som helst, polisen kom och tog med sig katten, som tyvärr inte var chipmärkt. Jag hoppas ägarna får reda på vad som hänt ganska snart ändå. Och att det är vuxna ägare, och inga barn.


2009-08-22

Huset börjar få innehåll

Det går onekligen framåt nu!

Var förbi huset i tisdags och då hade en av grabbarna precis börjat lägga golvet och en annan höll på med de sista gipsplattorna i garaget. I fredags fick jag ett sms från Snickaren där han funderade på hur långt klinkret innanför ytterdörren skulle gå, så då tänkte jag att det är väl lika bra att svänga förbi!

Och nu är det ju snart klart! Golvet är helt klart i vardagsrummet, i Ps datarum och i extrarummet. Dessutom var det färdiglagt på halva köksdelen! Då är det inte så mycket golv kvar! Under veckan har de också börjat sätta in kassetterna för skjutdörrarna, och i dörröppningen till extrarummet (ja, ja, MITT rum) har de hängt på en dörr. Det blir tokbra!! Dörren är lätt att dra upp, och det är lika enkelt att få tag i den lilla öglan som att skjuta dörren genom att hålla i en av skålarna som sitter där handtagen annars hade varit. Helnöjd!

Dörrkassetterna är på platsSkjutdörrenHandtagen på dörren

Och där innanför syns golvet också. Det blir snyggt!

Golvet - det blir bra!Diskbänken - den är låååååång

Även köket har ju kommit, även om det inte är uppackat och ställt på rätt plats än. Det mesta står i datarummet, vitvarorna står i sovrummet, och diskbänken står i vardagsrummet. Det är jättelång!! Den ser inte alls lika lång ut på kortet som den kändes som i verkligheten! Men om man tänker på att de tre fönstren bakom är på 80 cm vardera, så får man en liten känsla för storleken. Och så ska vi ha en köksö till. Vi kommer i alla fall att ha arbetsytor i köket! :)

Centraldammsugaren

Och i garaget sitter dammsugaren! Jag ville verkligen ha in en centraldammsugare, och det är Micke som svurit mest över det. Det är nämligen han som fått krypa runt under taket och dragit rören till den. Vi har så snälla kompisar!

Det är nära nu...


2009-08-13

Jackor och bär

Skulle klippa mig idag kl 16.30 trodde jag... Strax före tre ringer Therese, min frisör, och undrar om jag vet att jag har klipptid idag? Hinner tänka att "Nej! Hon är väl inte sjuk?!" men svarar att "jo, det vet jag ju, halv fem". "Nä", svarar hon. "Halv tre." Tusan!! Kastade mig iväg från jobbet och susade ner på stan så snabbt jag bara kunde! Tur att hon är så himla snäll och bra att det funkade i alla fall, trots att jag var så himla sen! Och som vanligt blev det kanonbra!!

Det här ledde ju till att jag var klar där mycket tidigare än jag trodde, så därför passade jag på att ta en minisväng på stan, och hamnade på Cubus. Och där har de jackor! SKitsnygga skinnjackor! Provade alla och bestämde mig till slut för en MC-jacka, ruskigt lik den jag hade under min gymnasietid (som dock inte var av skinn). Men nu när jag kom hem började jag ångra mig lite. Kanske jag skulle ha tagit den andra svarta istället? Den som var lite mer "höstig" med muddar och en skön krage. Vad tror du?

Den nya jackan som nog kommer att bytas mot en annan

Jag vet att jag inte ser så lycklig ut, men håret är ju i alla fall snyggt! =)

Annars har sommaren varit som vanligt, med MASSOR av jordgubbar! Har frusit in ca 6 liter, kokat marmelad på en dryg liter och ätit dem med mjölk jag vet inte hur många gånger. Och än är det inte färdigskördat. Men gott är det!

Jordgubbar i en skål efter Farmor

Svartvinbären, däremot, har jag inte direkt något överflöd av. Det var jättemycket blommor och kart i början av sommaren, men sen kom trasten och pulade i sig det mesta! Att de äter kart! Gissa om de stod lågt i kurs då... Nu har jag i alla fall plockat in de stackars bär som var kvar på busken, och de är riktigt stora och väldigt goda. Men inte så många... Ja, ja, de räcker ju till en frukost i alla fall! Och i morgon ska jag få åka till Ps kompis Micke och plocka både svarta och röda vinbär hos honom. Tack, Micke!

Det här är de svartvinbär som blev kvar till mig...

Måste få ge er en till bild av våra långörade kompisar. En morgon när jag skulle iväg på jobbet satt båda två i slänten och smaskade frukost, men det var bara en som ville vara med på bild.

Frukostätande hare


2009-08-02

Vatten och harar den sista semesterveckan

Nu är det de sista skälvande dagarna på semestern. Det har varit en lång och riktigt, riktigt skön semester, även om vädret inte har varit det allra bästa nu på slutet. Räknade faktiskt ihop den nederbörd jag skrivit upp under juli, och även om jag vill påpeka att min regnmätare inte är någon värsting som säkerställer resultaten, så hamnade slutsumman på 190 mm. Ja, etthundranittio millimeter. Strandbiten på vår tomt ligger rejält under vatten, även om det har börjat sjunka undan så smått. Ja, ja, änderna verkar ju trivas med det nya matbordet i alla fall...

Stranden under vattenÄnderna trivs i alla fallÄnderna

Men jag kan inte låta bli att förundras över björkarna som verkar trivas bra där nere, trots att de ju måste ha rötterna ordentligt under vatten mer eller mindre hela sommmaren!

Annars har veckan gått i shoppingens tecken. Eller vad sägs om IKEA med lilla syster på måndagen, byggvaruhuset på tisdagen och klädshopping i Lögdeå på onsdagen? Och trots att vi har på IKEA hela dagen så var Ps enda kommentar när jag kom hem: "Blev det inte mer?" =) Fast sängarna jag köpte kommer med lastbil i början av veckan, så jag hade ju inte allt med mig...

På byggvaruhuset kollade vi på olika golv och fastnade för ett vitlaserat ekgolv från Tarkett. Det blir levande, ljust och bra! Vi kollade även på olika kakel och klinker, och det blir samma klinker i hallen, de båda badrummen och i tvättstugan, även om det blir lite olika storlekar. På väggarna i badrummen blir det samma kakel, en högblank stor vit platta. Det blir bra!

Måste också bjussa på våra andra kompisar här på tomten, vi har ju inte bara sjöfåglar här! Ett par harpaltar har huserat under altanen mer eller mindre hela sommaren, och rätt vad det är när man går nerför trappen eller över rampen sprätter det till under fötterna och de kommer pilandes ut och skuttar mot skogen. Fast nu är de inte så rädda längre, en kväll i veckan stod jag och surrade med en av dem som satt vid knuten en stund innan jag gick in och hämtade kameran. När jag kom ut satt han kvar, fast när det började blixtra och klicka från kameran studsade han iväg. Fast inte längre än till gäststugan, där han villigt lät sig fotas innan han lojt skuttade över gräsmattan i riktining mot badplatsen...

En av de harar son har huserat under altanen i sommar

Äsch, jag kastar med ett foto från Borgnäset som jag tog när jag var hemma senast. Det är propptavlan i Rödstugan som jag verkligen gillar. Visst ser den lite förvånad över att få besök? :)

Propptalvan på Borgnäset


Om mig

Min profilbild

RSS 2.0