2011-04-29

"Blonde" av Joyce Carol OatesDrygt 800 sidor ren och skär njutning är över.

Jag har sparat mig länge för miss Monroe. Första gången jag hörde någon prata om den var länge sedan (det var Ulrica i mitt kök i Stockholmskurvan tillsammans med de andra Soppisarna). Sen har den legat där och gnagt. Skavt lite, lurat, lockat - sagt "Men så ta mig då" med hest viskande röst. Men inte förrän nu har jag känt mig manad.

Att Bokcirkeln tog upp den ifjol var en anledning, och att jag fullkomligt älskade "Mörkt vatten" var en annan. Fick så låna den i pocket, hittade den på bokrean och klämde lite på den där och då men tyckte den var för tung, så lånad pocket har jag hållit mig till.

Och som jag har älskat denna kvinna! Ända sedan jag först fick träffa henne som sexåring, de där desperata försöken att vara mamma Gladys till lags för att få känna sig älskad la sig som en snara runt hjärtat och kramade åt. Därefter har känslorna bytts ut, men styrkan i dem har varit i stort sett konstant. Jag har äcklats rent fysiskt över den köttmarknad som styr filmindustrin - "Du fick rollen bara genom att gå därifrån, baby." Jag har försökt hänga med i svängarna när det gäller karlarna, och det är inte några vackra bilder som målas upp. Jag har hängt i kjoltyget och fått uppleva droger, galenskap, aborter, rus och misär. Jag har varit helt besatt!

Som den värsta stalker har jag googlat allt tänkbart. Jag har grävt fram artiklar om henne, försökt hittat dramer av Arthur Miller, youtubat Joe DiMaggio och desperat försökt hittat hennes filmer - det finns en (1) på Voddler. Någon som har?!

Och nu är det över.

Fast ändå inte. Oates leker hela tiden med språket, använder det på ett fascinerande sätt för att låta de olika personerna tala till mig, och det ger en nästan förnimbar extra dimension till texten. Ett exempel, där det är Arthur Miller, i boken kallad "Dramatikern" som tänker på sitt liv med sin första hustru, som han ännu är gift med:

"Han trodde emellertid ändå att deras kärlek inte tagit slut, bara bleknat. Som skyddsomslaget till Dramatikerns första bok, en tunn diktsamling som getts ut då han var tjugofyra år gammal, som fått uppmuntrande god kritik och sålts i 640 exemplar. I hans minne var skyddsomslaget till The Liberation vackert koboltblått med kanariegul text, men i själva verket, som han då och då haft tillfälle att till sin stora överraskning notera, hade framsidan nu blekts av solen så att den var nästan vit, och de en gång gula bokstäverna var så gott som oläsliga.

Det fanns ett skyddsomslag i minnet och ett skyddsomslag någon meter från Dramatikerns skrivbord. Man skulle kunna påstå att båda var lika verkliga, att de bara existerade i olika tider."


Ja, den här magiska vännen kommer finnas kvar i mitt medvetande länge, länge. Och det vete sjutton om jag inte köper Oates bild av Norma Jean/Marilyn nästan rakt av.Nu är min topp 5-lista full. Och rent ärligt kan jag säga att det här är topp 3. Sorry, Carl-Johan, din puckelpojke har tappat medaljplatsen till en blond tös.


2011-04-28

Tsaminamina zangalewaMan vet att det är en bra dag på g när Shakira shufflas fram på väg till bussen!

Tänkte göra en kortdag idag. Har fnulat färdigt på K-hyllan och passade på att dra genom Sveriges geografi också när jag ändå var igång. Har också funderat mera på vår Ångermanlandshylla i vardande, men det får vänta. Så nu får det räcka med lovjobb. Lite för lite lästid mot väggen, men det kan nog ordna till sig vid en annan solig vägg innan helgen.Hyllorna med arkeologi-, historia- och Sveriges geografi igår morse...... och nu. Det jevvliga är bara att arkeologihyllan, som var hyfsad tidigare, ser ut som om Gudrun har varit framme.

Har faktiskt börjat fundera på sommarläsningen (det är inte mycket mindfulness och leva i nuet hos mig för tillfället inte) och såg precis att Sundelins bok om salaligan finns som e-bok! Nice! GW tipsade om den i Babel, och det lät som en bok för mig. Ser också att även Norrtullsligan finns att låna som e-bok. Tips till er som inte hängt med i årets Stockholm läser än, då... ;)

Och så är jag så himla glad över alla nya besökare som hittat hit från Bokhora! Kul! Och välkomna!


2011-04-27

Påsklovsgöra

Mysdag med kollegan och ett gäng valpar (9 dagar!!) igår.Lovjobb (läs hyllstädning och ommöblering) idag. K-hyllan (historia) ska få sig en omgång. Och så kanske det blir lite läsning ute mot väggen. Stefan Castas "Den gröna cirkeln" ligger bra till i läshögen. :)


2011-04-26

Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up lovingAh. Det här är en konstig tanke tycker jag. Varför börjar människor läsa en bok de på förhand inte tror att de kommer tycka om? Det har jag aldrig gjort! Förrän jag började jobba som skolbibliotekarie, det vill säga.

För ibland måste jag faktiskt öppna böcker jag inte tror att jag kommer tycka särskilt mycket om. Oftast är det en bok som jag tror kommer fungera i bokpratssammanhang klassvis som jag läser mig genom utan överdriven entusiasm. Men ibland väljer jag faktiskt att på min fritid läsa böcker som jag inte tror att jag kommer gilla. Och då är det nästan alltid elever som har pratat sig rödkindade om boken ifråga.

När Twilight-hypen precis hade börjat hade jag fortfarande bara läst första boken, och jag motade konstant de elever som kom och ville prata om fortsättningen. Anledningen var att jag inte ville läsa tvåan, för jag kunde inte för mitt liv drömma om (haha) att den skulle hålla samma nivå och få mig i samma läskoma på ettan. Hur det gick har jag tidigare skrivit om.

Men det absolut första boktitel jag tänker på när jag ser den här rubriken, det är den bok som jag på vinst och förslut köpte in i gruppuppsättning för engelskans pengar. Tanken var att jag skulle läsa den, men jag kom mig aldrig riktigt för. Lyckades ändå peppa ett par killar i en Te2:a att läsa den och de kom tillbaka med en smått galen, nästan påverkad, blick. "Har du tvåan? Det ska finnas en tvåa, kan du få tag i den? Hur lång tid tar det?"

OK...?

Och sedan spred det sig snabbt. De tipsade andra elever och helt plötsligt var hela gruppuppsättningen ute och snurrade, tvåan hade konstant reservationskö och när trean kom hade många köat för den i månader. Vad var det här?

När en av killarna lämnade tillbaka trean med ett lyckligt leende frågade jag lite om boken, och när det gick upp för honom att jag inte läst någon av de tre böckerna förbyttes leendet till en förvånad och bestört min. "Men det tycker jag verkligen att du ska göra!" sa han med bestämt tonfall.

Ja, ja, tänkte jag och lånade med mig ettan hem. Tittade på den länge och väl, den kändes så ... fel för mig. Framtidsvision, dystopi, kameraövervakning, krigskänsla, fattigdom, våld, dödande, eländes elände. Inte vad jag direkt frivilligt sätter mig ner och läser. Men vad sjutton, jag hade ju lovat.

Och damn! Vilken bok!!! Helt otroligt jävla skitbra!!!!2011-04-25

Påsk i StuganHar lyssnat på fåglar på speed, försökt förutse utgången av skatornas triangeldrama, tittat på krokusar, druckit kaffe ute, läst på trappen, sovit i gungstolen och krattat... Vi kom till Stugan på långfredagen. Det är länge sen vi insåg att vi inte ska fara iväg direkt när jag kommer från jobbet. Vila, äta, sova, frukost, och sen fara är vår melodi. 

Väl där insåg vi att det som vanligt har skjutit lite här och lite där, jag var tveksam till att köra ner på parkeringen, men som farmor brukade säga: "En tok gör som en tok säg'!" Och det gick bra! Fast lite skrapade det i...Och så har snön brutit sönder fästet till microhuvudena på parabolen = ingen TV (Pär fixade det på påskafton - TACK!!). Jag glömde duschblandaren i stan = går inte att skruva ihop rören och dra igång vattnet. Luftpumpen har tappat trycket = fungerar inte alls.

Spelar roll. Vi har hela sjön (och ett par dunkar) full med vatten och knärtande elelement.

Och solsken, sällskap, lugn, fågelkvitter och en rejäl påskhare som skuttar över tomten emellanåt.

Nä, det är ingen bäverhydda, bara vår rishög sen i höstas. Tror inte att det sover några igelkottar i den, fast P hävdar att det kan finnas dykigelkottar där.Anna skyndar att fota de lila krokusarna medan de fortfarande finns på gräsmattan. 30 sekunder senare var de väck! :)


2011-04-21

Day 08 – Most overrated bookJag hade lite problem med att utse en underskattad bok häromsistens. Det här är en enklare uppgift!

Jag är ganska mainstream, gillar ofta samma böcker och författare som många andra - något som verkligen underlättar när man jobbar på ett integrerat folk- och skolbibliotek! Det är ju så klart enklare att tipsa andra om böcker när man gillar ungefär samma saker. Så klart.

Men det finns undantag, böcker som andra har hyllat, lovsjungit och höjt till skyarna, och som har fått mig att vilja ge upp. Lite skäms jag över att "Brott och straff" är en sådan bok. Felet med den kan vara att jag försökte mig på att lyssna på den - försök själv att ge dig på 22 timmar intimt umgänge med Radja Raskolnikov och tala sen om för mig hur det var.

Men det är inte den värsta.

Den mest överskattade bok jag någonsin läst och verkligen inte förstått storheten med är Anna Gavaldas bok "Tillsammans är man mindre ensam". Herregud vilket skit! Väx upp jänta och sluta tyck så himla synd om dig själv!! Och språket? Vad är grejen med att lämna stycken oavslutade hela tiden? Nä, det är en överskattad bok.Så det så.2011-04-20

Snart lovDet har varit en sån där ... dag idag.

Hittade inte nycklarna när jag skulle iväg i morse. Röt som ett lejon och rev i grejor. Fick springa till bussen men såg den ändå susa förbi innan jag nådde busshållplatsen. Gav upp med en suck och gick med hängande huvud hem. Letade under tystnad rätt på nycklarna (i skoskåpet!?) tog bilnyckeln och satte mig i bilen. Död. Kände en värme värdig Eyjafjallajökull komma bubblande. Hotade biljäveln med skroten (fast han vet att jag inte menar det). Testade reservbatteriet och fick "njutt-njutt-njutt" till svar innan det också la av. Satt stilla en liten stund, andades, kapitulerade och gick in. Ringde på jobbet, sa att jag blir sen. Ringde sen M och beordrade honom att ta bilen och skjutsa mig in till stan. Så fort som möjligt. Hade inte den snälla sagotantsrösten.

Väntade.

Kände hur ilskan och värmen där inombords långsamt började ge vika och någon sorts tomhet tog över.

Väl på jobbet började jag med att bränna på en rejäl kanna kaffe, och inom loppet av en timme var stämningen en helt annat. Biblan var full av elever - teknister som vill ha tips på engelskaböcker ("du berättar alltid så bra"), el-elever som med glädje förklarade för en teknikdyslektier som mig hur man läser en elritning ("det där är strömbrytaren") och en kille som drömt att han blivit jagad av J. K. Rowling eftersom han tappat bort en av hennes böcker han lånat på biblioteket. Full fart och alla är så där härligt snartärdetpåsklov-glada.

Och mitt på dagen tog Parkbibliotekets påsktävling slut. Inom 30 min efter att vinnarnamnet gick ut på vår facebooksida kom en påskhareskuttande vinnare lyckligt skrattande in genom biblioteksdörren. Grattis!! :D


Påskägg av Biblioteken i Östergötland (CC)


2011-04-19

"Mycket mer än så" av Sarah Dessen

Auden är den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern och den duktiga eleven. Hon är helt enkelt tjejen man kan lita på. Skötsam, pluggig, hjälpsam - men själv har hon länge känt sig instängd av alla krav, och hon har aldrig haft något kompisliv och inte sovit en hel natt på flera år.

När hennes pappa frågar om hon vill tillbringa sommarlovet före college hos honom och hans nya familj, i den lilla staden vid kusten, tackar hon till sin egen förvåning ja. Av en slump får hon sommarjobba på kontoret i en klädbutik och plötsligt händer någonting. Genom tjejerna i butiken får hon lära sig allt om hur tjejer pratar och beter sig, hon får lära sig om vänskap och om kärleksbekymmer. Och så möter hon Eli, en ensamvarg som också han har svårt tt sova om nätterna.

Tillsammans ger de sig ut på ett uppdrag: Auden för att gör allt det där hon aldrig har gjort, Eli för att lära sig att leva med de skuldkänslor han bär på efter bästa kompisens död. Det här blir sommaren när allt förändras."Mycket mer än så" är mitt första möte med Sarah Dessen. Och vilket möte sen! Jag har haft den som bussbok på väg till jobbet på mornarna, och varje morgon har jag försjunkit helt i boken, jag är tillsammans med Auden när hon dricker kaffe mitt i natten, när hon betraktar de andra på avstånd, när hon helt omedvetet lyckas säga helt fel sak som i slutändan blir så rätt - hon får mig att fnissa, rodna och känna ren och skär sorg i hjärtat.

En vacker, vacker, vacker bok.

Läs!


2011-04-18

En hint?Vissa saker går liksom bara inte att blunda för. Särskilt inte i ett skolbibliotek! :)

Förlåt, alla Volmar där ute, men jag tar det som en hint om att jag ska ta med mig Fången från Azkaban hem över lovet. Se där! Omläsning för Tina! Inte illa!! Och när man kan ta sovmorgon spelar det ju ingen roll hur länge man ligger och läser på nätterna...


2011-04-17

Skepp o'hoj, landkrabbor!!Har firat födelsedag hela dagen lång!

Mitt på dagen kom mams, paps, lilla syster och hennes sambo, och strax därefter dök svärmor upp med största blombuketten! Senare på eftermiddagen dök Klara upp med sin mamma och pappa. Mysigt att ha huset fullt med familj! ♥Fick bland annat en vinylsticker som man sätter på väggen och fick till och med den uppsatt! Gillar verkligen att det var riktiga knoppar med, även om vi aldrig kommer hänga några kläder just där. Snygg är den i alla fall.Och det är roligt att ta kort!! Men inte alltid så enkelt...Ibland blir det suddigt...... ibland blir det snett...... ibland kommer ett finger eller två emellan...... men får man bara fortsätta försöka i sin egen takt så blir det till slut bra!!
(Fotograf: Klara Ottosson.)

På eftermiddagen fick jag följa med till Husum en sväng och säga hej till Jonas pappa som var in och vände med "sin" båt. Rundtur i allt från maskinrum till befälsmässen. Coolt, även om det som jag gillade allra mest var att den där tratten de brukar ropa i från kommandobryggan på gamla filmer faktiskt fanns! Jag var jäääkligt sugen på att ropa i den! :D2011-04-15

Day 07 – Most underrated bookIbland dyker man helt oväntat på de där bokpärlorna - jag läste "Om jag kunde drömma" mest bara för att det tydligen var något som gick hem hos ungdomarna och då det är ganska enkelt att prata ut en bok som andra redan gillar kändes det som en bra idé. Nåja, vi vet ju hur det gick.

En annan pärla är "Hungerspelen" som jag började läsa helt övertygad om att det inte är min typ av bok. Hrm.

Och sedan finns det ju alla de andra pärlorna - "Patient 67", "Slumpvandring", "Den vidunderliga kärlekens historia" och "Harhjärta"! Vilken underbar bok!! Sedan finns det ju så många fler...


"Heart" av jcoterhals (CC)

Problemet med dem är att de faktiskt är uppmärksammade som de förtjänar. Platsar alltså inte här just nu.

Hm.

Jag är nog tydligen väldigt mainstream, jag. Och ändå måste jag ju säga något, så är ju reglerna i det här .

Hm, igen.

Efter en viss tvekan säger jag nog "Själens rum i vardagen" av Maria Küchen. Om inte annat för att jag lärde mig uppskatta att ha en pannkakssmet färdig i kylskåpet. Och att ha pressad citron och mosad banan till de färdiggräddade pannkakorna. Det är något som fler borde upptäcka. :)2011-04-12

EvaLiz! (och alla andra som gillar att läsa/skriva/uppleva poesi ensamma eller tillsammans med andra (t.ex. elever)) :)

Att musiktexter kan vara som poesi tror jag inte många säger emot. Eller? Att lyssna på en låt med ett budskap, även om det kan vara trickigt att hitta, är minst lika värdefullt som att analysera vilken klassisk dikt som helst.

Och att skriva poesi kan många gånger vara en början på något nytt, ett sätt att säga det där innersta som man kanske inte hittar orden till. Jag har tänkt en del på det när jag gått runt i biblan senaste veckan och hittat nya dikter lite här och lite där. (Hittade en idag som jag inte sett förut! Eller har den inte funnits där tidigare...?) Vissa av dem är kanske ett snabbt hopplock av ord, men andra får mig att haja till, stanna upp och fundera. Vem har skrivit det här? Vad vill ha/on säga? Och kanske ha/on lättare kan säga det högt nu när de där orden har kommit på pränt. I vissa fall hoppas jag verkligen att det är så.

För det kan ofta vara så att poesi kan öppna dammluckorna, men utan att vi egentligen säger det vi menar. Vi säger något liknande, men lite förtäckt, dolt och för betraktaren - den tilltalade - att luska fram.

Jag gillar poesi på det viset. Författaren skriver mig sällan något på näsan, utan låter mig och mina preferenser läsa mellan raderna och skapa helheten.

I veckan hittade jag som grädde på moset tack vare 365 saker du kan göra en sida med låtlistepoesi, alltså att använda sig av befintliga låttitlar och sätta samman dem till poesi. Det här gillar jag verkligen!

Testa själv!!2011-04-11

BibliotekarieskorJag = bibliotekarie - och därför - mina skor = bibliotekarieskorEtt par av fynden från Nordlanders fantastiska skorea! Fast de knarrar. Liiite psykande att knirre-knarra runt i biblan, det är som inte min stil. Jag vill ju klicke-di-klacka, jag! :)

Och ikväll blir det PowerPlate. Har ingen som helst aning om hur det fungerar eller hur kroppen får jobba. Men jag misstänker att jag kommer ha ruskigt svårt att hålla mig för skratt!


2011-04-10

Day 06 – A book that makes you sad
Tears For The Fallen... av PentaxFanatiK

30-dagarslistan rullar vidare, och den här är svår.

Jag har inga som helst problem med att leva mig in i böcker. Snarare tvärtom. På mornarna sitter jag på bussen och fnissar åt Audens tankar och reflektioner i "Mycket mer än så", det går bara inte att hålla tillbaka. Och på samma sätt kan jag faktiskt sitta och torka tårarna i smyg ibland. (Fast när jag hittar en riktig gråtbok läser jag den inte på bussen. Det känns lite sådär att sitta bland elever och grina, liksom.)

Och vissa böcker som jag brukar tipsa om i bokprat kan göra mig gråtfärdiga bara jag pratar om dem - "Innan jag dör" brukar vara en sådan som framkallar svaj på rösten och tårar i ögonen.

Men annars vet jag inte.2011-04-09

"Biblioteken är värre än The Pirate Bay"Blåst är också bra - det gör också att snön smälter snabbare! (Säg inte att jag inte försöker!) Men lite tråkigt är det ändå att inte kunna sitta lutad mot väggen, blunda och bara njuta...Nåväl, igår var jag till Härnösand en sväng, fick fingra lite på olika läs- och surfplattor (haha, det är jag som scrollar på en Galaxy Tab i bakgrunden). Vi fick också lyssna på bland annat eLibs VD Johan Greiff - en riktigt rolig kille som hade mycket intressant att säga. Jag hade till exempel ingen aning om att 240 svenska förlag har anslutit sig till eLib, det är inte illa tycker jag. Alla gör dock inte sina böcker tillgängliga för biblioteket, eftersom "biblioteken är värre än The Pirate Bay. De inte bara delar allt gratis, de gör det lagligt också!" Sharing is caring, my friends!

Dessutom kunde jag faktiskt inse att jag verkligen inte behöver en surfplatta. Jag gör inte det. Läsa gör jag på min läsplatta, min dator är helt underbar och phånen fyller upp alldeles för mycket av min fritid, så... Jag behöver inte en surfplatta. Jag gör verkligen inte det.

Men jag vill haaaaaaaaaa.........

Vi passade så bra tillsammans, jag och paddan. Vi dansade runt tillsammans, blommor och ljuv musik fyllde rummet och alla andra runt oss försvann när vi svävade runt tillsammans i full lycka, ungefär som Scrat och nöten i Ice Age 3...Roligaste affischen på Sambiblioteket.Örnsköldsviks Allehanda i morse. Det var jäkligt skönt att grabbarna fixade det hela igår.Och så här såg mitt RSS-flöde ut i morse :D


2011-04-07

Aprilväder :)Tittade ut i morse och såg att det regnade. Äntligen!! :D Som jag har väntat och väntat... Fram med regnjackan och så på med stövlarna - visst är de underbara! ♥Tycker att regnet får oförskyllt mycket skäll, jag. Regn = snön försvinner ju supersnabbt ju = gräsmattor (där de finns) tittar fram = snart krattning = VÅR!! = vårkänslor = glädje!

Stod och tjuvkikade på en gy-tjej under förmiddagen som stod ute i småregnet och pratade i telefon. Hon stod precis på kanten till en stooor vattenpöl och småskvätte vatten med ena foten medan hon pratade. Så tittade hon upp, såg sig snabbt omkring och gjorde ett alldeles underbart jämfotahopp ut till mitten av pölen - vatten skvätte åt alla håll runt henne, hennes rosa Converse ändrade färg - och hon såg helt saligt lycklig ut.

Mer vattenplask åt alla!!


2011-04-06

Day 05 – A book that makes you happyEn bok som gör mig glad?!


time to be wild and colorful and fun av Helen Liao (CC)

Det känns som lite omläsnings-tänk här, och omläsningar är ju inte riktigt min grej. Men OK, jag är inte den som är den. Vissa böcker ger ju en pirrande känsla, ett "shitshitshitvaddethärärgaletbrabrabrajagvillaldrigaldrigaldrigslutaläsa!!!"-bubbel i magen. Dit hör såklart Twilight (jag veeet att jag tjatar), men även Harry Potter och min senaste kärlek -

*trumvirvel*

"Mycket mer än så" av Sarah Dessen. Jag har läst så mycket om Sarah Dessen och hennes böcker, bland annat på Bokhora, Tonårsboken och andra ställen, men inte något av henne, och därför la jag vantarna på den här så snart den var uppackad ur bokleveransen.

Från baksidan av boken:
"Auden är perfekt. Den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. Helt enkelt tjejen man kan lita på. Själv har hon länge känt sig instängd av alla krav.

När hennes pappa frågar om hon vill tillbringa sommarlovet hos honom och hans nya familj tackar hon ja. Hon börjar sommarjobba i en klädbutik och plötsligt händer någonting. Hon får lära sig allt om hur tjejer pratar och beter sig, om vänska och om kärleksbekymmer. Och så möter hon Eli, en ensamvarg. Tillsammans ger de sig ut på ett uppdrag: Auden för att göra allt det hon aldrig har gjort, Eli för att lära sig leva med de skuldkänslor han bär på efter bästa kompisens död.

Det blir sommaren när allt förändras."

Det här är min bussbok, alltså den bok jag läser på bussen på väg till jobbet på morgonen. Och den är helt underbar! Språket, människorna, miljön och storyn - allt gör att jag fullständigt tappar andan när jag läser. Och omslaget! Det här är om inte annat så ett bokomslag som gör mig lycklig! ♥

2011-04-02

"Men, jag behöver ju dig också!"
Pinball Hall of Fame av Ben Adamson

Den här veckan har varit lite som ett flipperspel. Måndag var det lönesamtal. Tycker att det är lite svårt, det där. Jag menar, jag är jäkligt bra på det jag gör, och det kan väl alla se?! Nåja.

Tisdag var en lugn dag, lite mer som vanligt liksom. Klassbesök, bokade in infosöklektion, lite inläsning, bokbeställning...

Onsdag var en heldag i Härnösand med det superroliga LäsRätts-projektet. Kände mig så jäkla stolt när A från Arkenbiblioteket visade upp "mina" niors bildspel. For hemåt fylld av nya idéer och tankar för framtiden - boksamtal, författarbesök, skrivarverkstad, biblioteksråd...

Torsdag försökte jag ta tag i tankarna och hade kontakt med tre författare om eventuella besök. Två är spikade! På eftermiddagen hade jag biblan full av teknikettor som pimpade dikter och så fick vi en ny tavelutställning.

Fredag var lite loj, halvdag i biblioteket och sen APT hela eftermiddagen. En kille i gy-trean trodde det var ett aprilskämt att jag skulle stänga tidigare, men så var det alltså inte. :)

När jag kom tillbaka till biblan sent på eftermiddagen stod jag och kollegan från Nolaskolan och surrade en stund utanför dörren när en kille i gy-tvåan kommer nerför trappen. Han stannar mitt i steget, tittar på den stängda dörren och sen på mig. "Vill du komma in?" frågar jag. "Jaa..." svarar han, jag låser upp dörren och säger "Varsågod!". Killen tittar på mig som om jag var helt bombad och säger: "Men, jag behöver ju dig också!" :D

När vi löst hans bekymmer (mummel, mummel, försenad bok, mummel, påminnelse, mummel...) låste jag igen och gick på skattjakt. Teknikettorna hade varit i biblan med sin lärare när jag inte var där och fortsatt pimpa med dikter. Och de var verkligen överallt!! Jag hittade dikter på väggarna, hyllorna, i taket och dinglandes i gardinerna...

Och den här blev en klockren favorit:Jag har tyvärr inte bett eleven om lov eftersom jag inte vet vem det är, men jag hoppas det är OK ändå. Den kändes liksom så... rätt. Och nu är det banne mig sista chansen. Kom igen nu grabbar.

Allsvenskan klarar jag inte av...


Om mig

Min profilbild

RSS 2.0