2011-04-21

Day 08 – Most overrated bookJag hade lite problem med att utse en underskattad bok häromsistens. Det här är en enklare uppgift!

Jag är ganska mainstream, gillar ofta samma böcker och författare som många andra - något som verkligen underlättar när man jobbar på ett integrerat folk- och skolbibliotek! Det är ju så klart enklare att tipsa andra om böcker när man gillar ungefär samma saker. Så klart.

Men det finns undantag, böcker som andra har hyllat, lovsjungit och höjt till skyarna, och som har fått mig att vilja ge upp. Lite skäms jag över att "Brott och straff" är en sådan bok. Felet med den kan vara att jag försökte mig på att lyssna på den - försök själv att ge dig på 22 timmar intimt umgänge med Radja Raskolnikov och tala sen om för mig hur det var.

Men det är inte den värsta.

Den mest överskattade bok jag någonsin läst och verkligen inte förstått storheten med är Anna Gavaldas bok "Tillsammans är man mindre ensam". Herregud vilket skit! Väx upp jänta och sluta tyck så himla synd om dig själv!! Och språket? Vad är grejen med att lämna stycken oavslutade hela tiden? Nä, det är en överskattad bok.Så det så.


Kommentarer
Postat av: Åza

...fast filmen är jättebra. Se den!

2011-04-21 @ 19:29:40
URL: http://ombockermm.blogspot.com
Postat av: TinaO

Kanske det. Fast jag vet inte jag. Aversionen är nog lite för stor.

2011-04-22 @ 08:51:02
Postat av: cecilia Bengtsson

Precis som det ska vara tänker jag, vi gillar helt enkelt olika böcker. Och brott och straff kommer inte jag heller igenom...

2011-04-24 @ 16:34:38
Postat av: TinaO

Det är klart är det ska vara så! Vi brukar leka en liten "tänk om alla tyckte som jag"-lek ibland med de mest komiska tankeresultat! :)

2011-04-24 @ 20:15:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om mig

Min profilbild

RSS 2.0