2011-03-30

Gör jag skillnad?Är lite kaxig eftersom jag ser att Jenny har länkat till mig från sin jobblogg. Läs kommentarsfältet! Sånt värmer big time!!

Och det här med att göra skillnad. Gör jag det nu då? Ja, lite, men inte så mycket som jag vill.

Det är störtskönt att se elever som fått hjälp att hitta information om dialekter, synen på slöjan inom olika islamska riktningar eller giftiga ämnen i målarfärg kommer tillbaka och frågar om skor, matteläxan och vill kasta gris... Något har jag alltså åstadkommit, men är det den skillnaden jag vill uppnå?

Jag väljer att se det så att de har kommit till mig med en fråga, en fundering eller uppgift som de inte själva kommer någonvart med (i alla fall inte dit de vill) och vågar ställa frågan till mig. En hjälpsam bibliotekarie, personlig hjälp, en lättfattlig diskussion om hur man kan använda just den här källan, boken, internetsidan och vad man kan tänka på i vidare sökningar och sedan upptäcka att det faktiskt hjälpte. Det skapar ett förtroende, och känslan av att det är OK att fråga även nästa gång, även om det är en fråga om tvåstegsekvationer eller om man kan få låna ett par skor eftersom ens egna är borta...

Och nästa gång, på ett annat ställe med en annan människa bakom disken kommer man kanske ihåg det här, och törs gå fram och fråga. Jag hoppas det i alla fall. Och i så fall har jag ju gjort skillnad.

(Och törs de inte gå fram till den där andra människan på ett annat ställe får de mer än gärna komma tillbaka till mig på Park och passa på att säga hej. ;) )2011-03-22

Day 04 – Favourite book of your favourite seriesJaha, ja. Favoritbok i favoritserien. Nu är ju kruxet bara det att jag egentligen inte läst hela serien, utan bara de tre första böckerna. Jag vill ta dem lite långsamt, njuta av dem i lugn och ro och veta att jag har så mycket skön läsning kvar. Risken är stor att jag aldrig kommer läsa alla böckerna. Fyran måste jag väl ta i och för sig, jag vill gärna ha läst den innan jag ser filmen. Blir det "Bree Tanners andra liv" som får vara då kanske?Men favoritboken alltså?

Var lite motvillig till "Om jag kunde drömma", nästan dissade den redan innan jag började läsa som ytlig, fjortisaktig och löjlig. Och det är väl då en bok är som bäst? När förväntningarna är obefintliga är den enda vägen uppåt. Från första kapitlet hamnade jag i en sån läskoma att den enda bok som tidigare varit ens nära att försätta mig i något liknande var "Harry Potter och fången från Azkaban" (få se nu... varulvar...? :blush: )

När jag läst klart var jag helt övertygad om att resten av serien inte på långa vägar skulle kunna komma upp till samma nivå, så jag bestämde mig helt enkelt för att inte läsa dem.

Sedan kom haussen.

Eleverna läste, bloggare skrev, kollegor fastnade. Efter att ha tjurat på i ett och ett halvt år, sagt NEJ! när elever kom och ville diskutera, kände jag att det var dags för "När jag hör din röst". Lånade med mig bibliotekets ex till Kreta och började läsa under ett parasoll.

Och blev B E S V I K E N!!

Seg, tråkig, intetsägande, trög... gaaaah!!!!

De första femtio sidorna.

Men sen.

Sen levlade Meyer upp och det rejält. Damn! Kärlek, spänning, varuvlar, humor, värme, varulvar, övernaturligt, vampyrer och så varulvar... Sa jag varulvar? Koooooma...

Och i somras tog jag "Ljudet av ditt hjärta" i ett huj eftersom en av lärarkollegorna ville ha med mig och se filmen...

Men vilken är favoriten av dem då? Inte trean, även om den gav mig en halvkoma den också. "Om jag kunde drömma" är ju favvis på så sätt att den var först, den satte ribban och gav mig en mycket efterlängtad koma. "När jag hör din röst" var som sagt en upplevling i och med att varulvarna *mysrys* kom in i bilden.

Japp.

"När jag hör din röst" är min favvobok i min favvoserie.
2011-03-21

Fotosöndag*Fick ett tokryck i helgen när jag satt skönt tillbakalutad mot väggen och njöt av solen - hej! Fotoappar!

Vet ju att det finns hur mycket som helst, men jag har liksom inte kommit på dem utan kört på med iPhones vanliga kamera. Den funkar i och för sig helt OK, men lämnar emellanåt en del övrigt att önska. Vad finns det istället? Värt att utforska DN var läst (fast det är knöligt på en 4-tumsskärm), kaffet urdrucket, hjärnan tömd på tråkiga tankar i loop och jag fortfarande inte ville gå in.Min fiftiesmakeover i ny tappning med appen OldPhotoPRO.)

Inser direkt att min sökstrategi lämnar en hel del övrigt att önska, eftersom jag hoppar hejvilt mellan sökfunktionen, mest populära, ämnesordnat och senast upplagda...

Hittade flera olika fotoappar och en hel del redigeringsverktyg i alla fall och när jag väl kom in i hemladdandet började jag testa lite olika. Och herregud vad roligt det var! :D(Lekstuga med CamWow och RealArtist :D )

Ja, jag hittade appar man kan göra fina saker med också. Och så beror det ju på vad man fotat... ;)Finaste Wien-paret! ♥ (Med Bad Camera)

Och så här kan man som exempel göra med en och samma bild:(Photosketch, Bad Camera och OldPhotoPRO.)

Mycket leka blir det framöver! :D


* Fotosöndag


2011-03-18

Day 03 – Your favourite seriesSakta men säkert, 30-dagars listan rör på sig. :)

Jag gillar böcker i serie. Jag gillar att lära känna personerna i bok ett och sedan låta vår relation utvecklas i de kommande böckerna. Att få plöja bok efter bok och veta att vi har många timmar tillsammans kvar, jag och de här personerna. Några av de serierna är "Sagan om Belgarion", "Sagan om Ringen" och Håkan Nessers böcker om Van Veeteren. Bra serier, skön långläsning.En del serier gillar jag till och med så mycket att jag inte läser klart dem med en gång. Sparar jag på de kommande böckerna vet jag ju att jag har riktigt skön läsning framför mig, liksom. (Jeezez vad svenska-Karin skulle spänna ögonen i mig om hon visste hur ofta jag slänger in ett "liksom" i slutet av meningarna!! :D)

Ett par sådana är Stephenie Meyers "Twilight"-serie (har inte läst fyran än!), Suzanne Collins "Hungerspelen" (har bara läst första) och Arne Dahls böcker om A-gruppen (har de sista två kvar).

Både Belagrion och Ringen fångade mig totalt när jag läste dem, det var koma big time! Och Arne Dahl kan fortfarande försätta mig i ett stadium av total fokus.

Men den absoluta favoriten måste nog ändå vara "Twilight"-serien. Jag fick tvinga mig själv att lägga bort böckerna när jag skulle sova, filmerna fullständigt äger mig, och jag kan faktiskt inte låta bli att önska mig en egen varulv...

Ja. Twilight får gå som min favvoserie.2011-03-16

Skämmes, ta mig fan!

Blev så jävla arg när jag såg Mittnytt nu ikväll att jag började grina.
MAN FÅR INTE BEHANDLA MÄNNISKOR SÅ HÄR!!Och i dagens Allehanda kan man läsa om Alva som säger upp matleveranserna från kommunen, eftersom maten är så erbarmeligt dålig. Hon har den turen att hon har en dotter som kan hjälpa henne med inköpen, så hon har faktiskt ett val. Men alla de som inte har det valet då?

Jag trodde i min enfald att vi ska ta hand om våra gamla, sjuka och svaga? Att låta en förståndshandikappad kvinna betala 500 kr i månaden, ha 250 kr kvar och ändå låta henne se sin skuld växa, det är inte värdigt! Jag trodde också att de människor som är sjuka och svaga behöver få i sig god och näringsriktig mat för att ge kroppen en chans att orka återhämta sig, men om maten är så äcklig att man heller är hungrig? Vad är det för vård- och omsorgstanke?

Man ska vara snäll med andra människor!*mutter, mutter*

Nä, jag har roliga saker att skriva om också, men det sparar jag till imorgon! ;)


2011-03-15

Stackars tidningsbudet...Är inte så lite imponerad av vårt tidningsbuds tålamod. Ser ni brevlådan? ;)Grejen är den att när det var töväder blev vägen skrapad, och innan jag eller någon annan kom hem och kunde ta bort jätteklumparna som blev hade det blivit kallt och frusit ihop till en enda stor jättesnövall... Och ändå får vi tidningen varje morgon, det kallar jag service!!2011-03-13

Day 02 – A book that you’ve read more than 3 timesTja, det där med omläsningar är inte riktigt min grej, faktiskt. Jag tycker att det finns alldeles för många bra böcker för att haka fast vid en som jag redan läst. Men det finns faktiskt några som står på en imaginär omläsningslista: "Slumpvandring". "Blonde". Och så det mesta av Stephen King, faktiskt.

Gjorde en omläsning i somras på "Varulvens år", och tyckte fortfarande att det var riktigt bra! Den har jag säkert läst om någon gång tidigare, typ i högstadiet, så den borde väl kunna räknas här.

Men det finns en bok som sticker ut. En endast bok som jag vet att jag läst minst femton gånger. Japp, femton. 15. Jag höll nämligen räkning på antalet omläsningar.


Goomba av Kalexanderson CC (by, nc, sa)

Tjejen som är huvudperson är en stark tjej, vet vad hon vill och agerar efter det, även om hon absolut inte alltid överväger konsekvenserna - om hon någonsin gör det? Jag tror att det var en av de saker jag verkligen gillade - att hon är så säker på sig själv, att det inte spelar någon roll vad vuxna eller andra runt henne tycker och tänker. Hon vet vad hon vill och hon vet att det är bra nog. Det enda som egentligen spelar någon roll. Samtidigt är hon absolut inte rädd att stå upp för någon annan som blir felaktigt behandlad. Rättspatos som heter duga, liksom.

Sen gillar jag världen hon lever i också. Den här boken var min första kontakt med fantasy, och jag fastnade direkt för alla påhittade djur, underliga små figurer och farliga varelser. Jag skulle faktiskt bra gärna vilja se åtminstone någon av de där varelserna någongång. Även om de fortfarande är lite läskiga.

Ja, Ronja Rövardotter, det är den av Astrids böcker som givit mig den största läsupplevelsen. Och den bok som jag läst om flest gånger.


Bilden hämtad från Rabén & Sjögrens pressarkiv.


2011-03-09

Sportlov i biblanEleverna har sportlov, lärarna är utflugna och skolan ligger tom, tyst och nästan öde. Vi har varit en liten skara adminstrativ- och elevvårdspersonal som träffats vid fikat, och ibland kan jag på håll ha fått syn på någon ur städet.

Och vad gör då jag på jobbet när det är lov?

Det här är vad som hände på höstlovet i november - studiedag om de nya elevdatorerna, bokpratsplanering och inköpsmöte om klassuppsättningar.Och den här veckan då?

Tja, det började halvdant - på måndag morgon hade jag glömt nyckeln till biblioteket hemma så jag kom inte in... ;)

Fixade snabbt en reservnyckel hos U på expen och sen var det dags för en handlingsplan:

- ställa böcker (alltså, ställa upp återlämnade böcker på rätt plats i hyllorna)
- gallra bland sagoböckerna och göra plats för DVD-filmer på den hyllan
- gallra och flytta tre avdelningar - Q, U & R- eventuellt flytta in barn-Q och barn-U till vuxenhyllorna
- gallra magasinet (varför har ett skolbibliotek överhuvudtaget ett magasin?)
- fixa deckare till ett bokprat med FP2
- fixa böcker till bokprat på engelska med BP1
- allt klart på onsdag så jag kan vara ledig resten av veckan...

Så, planen klar.

Dags för det absolut viktigaste:

MUSIK!!!!!

Inga elever i biblioteket!!Och idag, efter tre arbetsdagar ser det ut så här:
- ställa böcker (alltså, ställa upp återlämnade böcker på rätt plats i hyllorna) - KLART!
- gallra bland sagoböckerna och göra plats för DVD-filmer på den hyllan - KLART!
- gallra och flytta tre avdelningar - Q, U & R - KLART!- eventuellt flytta in barn-Q och barn-U till vuxenhyllorna - ryms inte! Ny plan krävs!!- gallra magasinet (varför har ett skolbibliotek överhuvudtaget ett magasin?) - på påsklovet, kanske...?
- fixa deckare till ett bokprat med FP2 - KLART!
- fixa böcker till bokprat på engelska med BP1 - KLART!
- allt klart på onsdag så jag kan vara ledig resten av veckan...

Tycker att jag lyckats tillräckligt bra för att ha sportlov resten av veckan. Liiite får man ju fuska, eller hur? :D

Och så har kollegan att göra när hon kommer, "Mathyllan" måste ju också möbleras om lite nu då... ;)2011-03-09

Day 01 – Best book you read last yearOK, 30-listan, here we go!

Fjolårets bästa bok, alltså. Jag vet inte hur många gånger jar helt överlyckligt skrek ut till hela världen att nu har jag läst årets bästa ungdomsbok!! Det var "Jokern", "Skuggvarelser", "Hungerspelen", "Ett hål i själen", och flera andra. Men är någon av dem verkligen fjolårets bästa bok? Möjligen "Hungerspelen", den är helt enkelt grymt bra!!

Men inte bäst.

Den bok som kommer att finnas med mig länge, länge, den bok som faktiskt utökade min sedan länge "topp tre"-lista till en "topp fyra"-lista är:

*trumvirvel*


Birthday Cake - Candels av jessica.diamond CC (by, sa)

"Dagen efter" av Lionel Skriver.

Eller (Oh!) den engelska originaltiteln - The post-birthday world - den är fantastisk!!

Det hela börjar egentligen flera år tidigare. Irina, barnboksillustratör, och hennes man Lawrence har sedan flera år tillbaka träffat Irinas kollega och hennes man Ramsey på hans födelsedag. När Ramsey och hans sambo går skilda vägar fortsätter Irina och Lawrence att upprätthålla den traditionen, även om Irina alltid känner sig lite utanför. Ramsey är professionell snookerspelare och Lawrence en inbiten statistiknörd, så de två har alltid saker att stöta och blöta.

När så Lawrence är utomlands på ett uppdrag går Irina motvilligt med på att äta födelsedagsmiddagen själv med Ramsey. Det visar sig trots förutsättningarna bli en lyckad kväll, de har trevligt, roligt och mer gemensamt än de båda tidigare trott. Efter middagen åker de hem till Ramsey för ytterligare ett glas och väl där ... uppstår en känsla.

Irina får en fysisk längtan efter att känna denne mans läppar mot sina, att kyssa honom, att uppleva honom, och den här känslan är så stark, så påtaglig att den inte går att bortse från.

Och där slutar kapitel ett.

När kapitel två börjar är det dagen efter, den första dagen i the post-birthday world.

Irina kysste verkligen Ramsey, och det blev starten på något helt nytt. Bakom Lawrence rygg inleder de båda ett förhållande, och efter några månader tar Irina ut skilsmässa och flyttar till Ramsey. Med honom är livet som en berg-och-dal-bana. Kärleken och passionen är starkare än något annat hon upplevt, samtidigt som snooker och hans spelschema alltid går i första hand och Irinas jobb blir lidande för att slutligen nästan helt upphöra.

Eller, nej, vänta! Irina kysste inte alls Ramsey! Istället gick hon på toaletten, väntade ut känslan och for sedan hem. Hem för att vänta på Lawrence och fortsätta sitt trygga, invanda, liv med honom, i ett förhållande som är lugnt men samtidigt nästan tråkigt.

Hur går det här ihop?

"Dagen efter" är en fantastisk "Sliding doors"-historia, där varje kapitel (efter det första) upprepas två gånger. En gång i Ramsey-versionen, en gång i Lawrence-versionen. Alla händelser, stora som små, från terroristattacken mot WTC 9/11 till utdelandet av ett barnbokspris och julfirande i USA kommer igen, men hanteras på helt olika sätt och får delvis olika utfall beroende på i vilken version den berättas.

Irinas värld och självbild ser helt olika ut i de båda berättelserna. I Ramsey-versionen upplever hon en passion som är få förunnad, men hennes självkänsla knäcks sakta men oundvikligt när hon hela tiden står tillbaka för Ramseys vilja. I Lawrence-versionen är det snarare bristen på passion och kärlek som trycker ner henne, medan hon i sitt yrkesliv upplever den ena framgången efter den andra. I båda versionerna vinner hon stort i vissa situationer, och i båda versionerna förlorar hon i andra. Det finns helt enkelt ingen rätt eller fel version, ingen "det här är det bästa för Irina"-lösning. Det är både befriande och samtidigt frustrerande, och det är det som gör att boken gnager sig kvar.

Dessutom finns det ett otroligt driv i boken, och trots att kapitlen är så långa ville jag aldrig lägga ifrån mig boken, hade jag läst Ramsey-versionen ville jag också ha Lawrence-versionen direkt, medan jag ännu kom ihåg alla detaljer och kunde jämföra. Och samtidigt ville jag läsa den långsamt, med njutning för det vindlande språket och för att få upplevelsen att vara så länge som möjligt.

Schizofrent? Ja, jag vet.

Den här boken är inget mindre än ett arkitektoniskt mästerverk, och när jag insåg att Shriver dessutom lyckas knyta ihop säcken genom att göra ett (1) slutkapitel som gäller för båda berättelserna, då var jag faktiskt nästan gråtfärdig.

Rent fysiskt kan jag jämföra läsandet av den här boken med att titta på en sprintstafett i skidor, snabbt, intentivt och fruktansvärt nervpåfrestande, samtidigt som den där känslan av tomhet gör sig påmind så snart adrenalinet kryper tillbaka...

Och herregud!! Jag ser att den finns på Adlibris bokrea!!! KÖP DEN!!!!!!!!!!
2011-03-07

Det ska vara kul att träna!Jag har en bestraffning på g. För drygt ett och ett halvt år sedan knatade jag in på StepIn och fixade medlemskap där. Det kostar en ganska rejäl slant i månaden, men då kan jag träna nästan när som helst (inte på nätterna, men, hallå, vem vill det?), välja mellan massor med pass och simma i motionsbassängen.

Just simningen har jag helt skippat, eftersom jag är liiite fåfäng med mitt hår och inte har hittat någon badmössa som funkar och är snygg. :blush:

Träningen däremot. Det tycker jag verkligen om! Jag har kört en hel del afro men nästan inga andra pass. Jag har varit i gymet och grejsat och emellanåt sprungit några kilometer på löpbandet.

Men det är ungefär det hela.

I slutet av november satte jag lite press på mig själv och bestämde mig för att om jag inte nyttjar kortet minst tio gånger i månaden måste jag avsluta medlemskapet. Satte upp ett mål på Funbeat (som jag för övrigt tycker är en riktigt bra sajt för att skriva in träningsresultat i) för att hålla koll, blev sjuk, sköt på det till februari och nu är jag där.

Jag nyttjar helt enkelt inte kortet som jag tänkte och faktiskt gjorde i början, och då är det inte lönt längre. Jag ska säga upp medlemskapet under veckan, och jag antar att det är det som gjort att jag nu inser hur kul det är att träna. Känner plötsligt hur skönt det är att ta en extra halvtimme på lunchen och gå på Body Balance, hur lätta steg jag har efter en 5 km löpning och hur skönt det är att gå på utpumpade darrande ben efter att jag höjt vikten i benpress.

Och det är ju bra!


Exercise av sanchom CC (by)

För jag behöver ju inte sluta träna - min arbetsgivare har flera kort på många ställen runt om i stan där vi som jobbar får boka korten för en timme och träna gratis. Så hittar jag glädjen och njutningen nu, borde jag ju kunna hålla i det även om jag måste knöla på lite med träningstiderna.

Och så längtar jag tills det är dags att plocka fram cykeln och äntligen cykla till jobbet igen! Bland det roligaste är att kolla av RunKeeper när jag kommer fram på jobbet för att se hur snabbt det egentligen gick nerför Norko-backen. Rekordet ligger på 52,1 km/h! :)


2011-03-05

Klara och Klemens

Vet att jag är löjlig, men jag är så nöjd över den succé Klemens gjorde... :thumbup:Jag är inte lika nöjd över kvaliteten, men jag ville inte gå så nära.


2011-03-05

Vaffö ha nallen ingen phans?

Sagostund!! :rolleyes:

Det var en gång, för länge, länge sen, på den tiden då djuren kunde tala, en björn som var ute och masade i skogen. Det var sent på hösten och marken var redan frusen. Björnen funderade på att gå i idé, men han tyckte att han var alldeles för tom i magen för att kunna sova hela vintern. Han beslöt därför att först skaffa sig en ordentlig bukfylla.

Bäst det var mötte han räven, som gick och luskade i buskarna och bar en stor, fet fisk i munnen.

"God dag, kära Mickel", sa björnen vänligt.

"Allraödmjukaste tjänare, fader Nalle", svarade räven och bugade sig.

Han var lite rädd om fisken, förstås, och tyckte det var bäst att vara hövlig.

"Du äter fisk och smörjer kråset, du", sa björnen, "men jag är så hungrig, så vore det inte för gammal vänskaps skull, skulle jag genas äta upp dig."

"Det kan väl aldrig vara käre fars mening, för nog ska jag kunna skaffa käre far mat", sa räven. "Tycker käre far om fisk?" frågade han därpå helt tvärt.

"Å ja, i brist på bättre kan det duga", svarade björnen.

"Gör då som jag! Gå ut på sjön och fiska! Här nere i viken har de huggit upp en vak. Om ni sätter er där och doppar ner svansen i vattnet, så nappar fisken på den. ju längre ni sitter, dess fler fiskar får ni."

En tok gör som en tok säg', som min farmor brukade säga.

Nalle masade sig ned på isen, och räven visade honom hur han skulle vära sig åt. Det var kallt i luften och vattnet frös snart till om svansen. Nalle rykte litet på svansen, och när han kände att det tog emot blev han riktigt belåten.

"Sitter jag här en stund till får jag en massa fisk", tänkte han.

Han väntade tåligt i flera timmar fast det blev kallare och kallare i vädret. Till slut tyckte han att fångsten kunde vara tillräcklig. Han ryckte till av alla krafter!

"Krak", sa det på ett oroväckande sätt.

Det var svansen som brast! När Nalle vände sig om såg han till sin förskräckels sin egen svans sticka upp ur isen! Han brummade argt över Mickel som lurat honom så fullt, men Mickel var ingenstans att finna. Om Nalle lyckades få hämnd på Mickel, elelr hur det gick, det vet jag inte.

Däremot är det ingen som sett sett någon björn med lång svans sedan den dagen...


Bear and gold fish av NewChengdu CC (by, nc)


2011-03-03

Sorry, men du har fel!

Vi har livliga diskussioner (fast vi för det mesta är är överens) hemma just nu. Anledningen är att jag ser så många barn och ungdomar varje dag som inte tror att de duger, som redan är utsorterade och som själva tar på sig skulden för sin situation - "Jag är inte bättre."

Varför då?! Var kommer den där bristande självkänslan från? Svaret är tyvärr lika enkelt som självklart: Från oss vuxna.


You can fly! av Cuellar CC (by, nc)

Vi vuxna bemöter barn olika och skapar på så sätt barns beteenden. Våra förväntningar på hur ett barn ska reagera styr hur vi hanterar barnet i olika situationer, och vårt sätt att bemöta ett barn styr dess handlingar. När ett barn reagerar enligt våra förväntningar bekräftar vi beteendet genom uppmuntran, om barnet reagerar på ett annat sätt korrigerar vi beteendet genom att inte uppmuntra det. Och detta trots att den enda egenskap som syns när vi föds är om vi är flickor eller pojkar! Personligheten tror jag finns där, men av våra egenskaper syns inget annat.

Jag vet alltså att vi börjar på samma kula. Och ändå.

Ändå hör jag mig själv säga till Klara, 3 år: "Vilken fin tröja!" och till Alfons (när han var 3 år): "Vilken tuff tröja!" Jag menar egentligen samma, men vad säger jag? Jag förstärker Klaras känsla av att hon får uppmärksamhet när hon är "fin" och samma för Alfons när han är "tuff".

Och det tragiska är att det är precis lika enkelt att förstärka den motsatta känslan.

"Tjejerna var lika ivriga som killarna och såg så glada ut i ansiktet. En tjej skulle slå och då ropade en pappa på utelaget: "Flytta närmare allihop! Hon kan inte slå så långt!" Hela utelaget flyttade nära henne, så nära att de nästan stod mitt uppe i ansiktet på henne. Flickan som hade greppat slagträet med iver och glädje, såg förvånad ut då hon hörde den där pappans ord. Hon såg besviken och skärrad ut fast hon ögonblicket dessförinnan hade haft seger i blicken. Nu blev hon osäker. Hon missade bollen två gånger. Hennes lag blev otåligt och stönade medan de där ute skrattade menande. Pappan flinade nickande, som "jag sa ju det". En vuxen jävla man! Blickar utväxlades - vilken sopa hon är! "Men slå nu då!" gnällde killarna i hennes eget lag otåligt. Hon slog iväg den sista bollen rakt i händerna på den där belåtne pappan. Hon lunkade ledsen till första pinnen - hon hade just gett bort fyra poäng till det andra laget istället för att springa frivarv som hon föreställt sig."

Ur "Tusen gånger starkare" av Christina Herrström.

En skitjävlabra bok som jag läste under friluftsadagen igår. Och beställde filmen. Den kan vi behöva i vårt värdegrundsarbete.Och om du tror att du inte gör skilland i ditt bemötande av barn så är jag ledsen, men du har fel. Jag kan bara hoppas på att du har modet att se att du också gör galet, och viljan att försöka förändra det.

Ett lästips för dig som vill är "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra." Finns på biblioteket. Och i min bokhylla. Bara att låna! ;)


2011-03-02

30 Days of BooksOjdå. Hade liksom tänkt att jag skulle haka på den där 30-dagars listan som finns lite här och lite där, där man varje dag i trettio dagar ska skriva om en bok eller så utifrån en given frågeställning.

Ligger lite efter, och anledningen är egentligen att jag själv inser det orimliga med trettio dagar i följd. Nä, så blir det inte hos mig, jag kör på 30 onsdagar istället!

Börjar nästa vecka, men ger er hela listan så kan ni själva fundera på era svar!

Day 01 – Best book you read last year
Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times
Day 03 – Your favourite series
Day 04 – Favourite book of your favourite series
Day 05 – A book that makes you happy
Day 06 – A book that makes you sad
Day 07 – Most underrated book
Day 08 – Most overrated book
Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving
Day 10 – Favourite classic book
Day 11 – A book you hated
Day 12 – A book you used to love but don’t anymore
Day 13 – Your favourite writer
Day 14 – Favourite book of your favourite writer
Day 15 – Favourite male character
Day 16 – Favourite female character
Day 17 – Favourite quote from your favourite book
Day 18 – A book that disappointed you
Day 19 – Favourite book turned into a movie
Day 20 – Favourite romance book
Day 21 – Favourite book from your childhood
Day 22 – Favourite book you own
Day 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t
Day 24 – A book that you wish more people would’ve read
Day 25 – A character who you can relate to the most
Day 26 – A book that changed your opinion about something
Day 27 – The most surprising plot twist or ending
Day 28 – Favourite title
Day 29 – A book everyone hated but you liked
Day 30 – Your favourite book of all timeBook Addiction av Emily Carlin CC (by, nd)


2011-03-01

Helgens fyndNu har de första av helgens fynd från IKEA kommit på plats.Myser som tusan över golvlampan "Kulla" i svart metall. Gillar att det inte är något som helst ljusspill åt sidorna, utan allt ljus går rakt ner. Fido, hunden på kudden, är valpen jag adopterade i Gamla stan. Lite ängslig, men go ändå!

Och Klemens har hittat sin plats, även om han gärna skulle sova i sängen på natten. Men P tjurar och påstår att hundar inte ska vara i sängen... Och det komiska är att om det vore en riktig hund skulle det vara P som ville ha den i sängen och jag som sa jättenej. :DKöket fick en helt annan framtoning med de små fönsterlamporna, även om jag tycker att ljuset är alldeles för kallt. Nåja, får tänka på det när lamporna i dem ska bytas ut. Om sisådär 7 år...Spegeln, å sin sida, höll på att skrämma ihjäl mig redan på söndagen. Stod vid diskbänken och drack ett glas vatten, och när jag gick från köket till hallen såg jag i ögonvrån hur en människa snabbt gick från sovrummet till tvättstugan. Blev skitskraj! Smygkikade försiktigt runt hörnet och tittade tillbaka på mig själv... :blush:Och så har jag förberett "mitt" rum för soffan som förhoppningsvis kommer under veckan, men det vet hopskruvar-Micke inte om än.. :)

Om mig

Min profilbild

RSS 2.0